Miercuri, Iulie 18, 2007, 06:34 PM 

Cocktailuri non-alcoolice
     media: 0.00 din 0 voturi



Cocktail cu vitamine
Ingrediente
Pentru 4 pahare:
0,4 l nectar de banane, 0,5 l suc de portocale,4 linguri sirop de visine si fructele de pe margine: capsuni, felii de kiwi, felii de piersica
Mod de preparare
Se umple paharul,pe jumatate,cu nectar de banane,rece,de la gheata,peste care se toarna suc de portocale,tot rece.La fiecare pahar se adauga o lingura de sirop de visine sau alt sirop de culoare contrastanta.Nu se amesteca,fiindca altfel s-ar amesteca si culorile.Paharul se orneaza cu felii de fructe.
............................................

Limonada de lamaie si portocala
..o bautura excelenta, racoritoare si vitaminizanta
Ingrediente :
250 ml apa fierbinte, coji de citrice, sucul a 6 lamai, sucul a 6 portocale, 360 g zahar, 1 litru apa rece.
Mod de preparare :
Se curata bine de coji o portocala si o lamaie. Apoi se taie cojile marunt si se toarna peste ele apa fierbinte, lasandu-se sa infuzeze pana la racirea completa. Se adauga sucul de lamaie si de portocala, apoi apa rece. Se strecoara printr-o sita deasa....Se serveste(eventual cu cuburi de gheata)
...............................................

Milkshake de capsuni
Un milkshake de capsuni la pranz va va umple de energia de care aveti nevoie, pentru a continua cu succese toata ziua.
De aceasta reteta pot profita si cei care tin diverse diete si regimuri alimentare.
Ingrediente
1 cana capsuni proaspete sau decongelate ,12 cana lapte degresat ,12 cana gheata ,miere dupa gust
Mod de preparare
Se amesteca capsunile cu laptele si mierea, pentru a se omogeniza si marunti; La sfarsit se adauga gheata si se serveste in pahare inalte.
......................................

Punch de menta
Acest punch contine lamaie si menta...deci in afara de gustul excelent are vitamina C si flavonoide, indicate in maladiile cardio-vasculare....e poate prepara in orice anotimp.
Ingrediente
2 lamai verzi ,foi de menta proaspata ,1 piersica, 50 ml apa minerala, gheata, 2 linguri de zahar
Mod de preparare
Se pune in 2 pahare apa minerala in portii egale, se stoarce o lamaie si se pune sucul peste apa, se adauga zaharul, se amesteca pentru a se dizolva zaharul; Se zdobesc frunzele de menta de marginea paharului si se pun apoi in apa cu lamaie; Se spala bine a 2-a lamaie si piersica, se taie in felii subtiri si se pun in cele 2 pahare; Se amesteca putin, se pune gheata si se tin la congelator inainte de a se servi.
....................................

Cocktail cu piersici si vanilie
..este un cocktail sanatos si plin de vitamine...se prepara din ceai verde si fructe
Ingrediente
4 linguri de ceai verde, 2 piersici mari ,2 lamai, 2 linguri zahar pudra, 8 portii de inghetata de vanilie, putina roinita proaspata, cateva cuburi de gheata
Mod de preparare
Ceaiul verde se infuzeaza cu 500 ml de apa fierbinte, se lasa 90 secunde, dupa care se toarna in alt vas;
A doua infuzie se prepara tot cu 500 ml de apa, se lasa 3 minute, apoi se strecoara;
Ceaiul se toarna intr-un vas plin ce cuburi de gheata, ca sa se raceasca rapid;
Piersicile se cojesc, li se scot samburii si se taie in bucati mici;
Lamaile se storcsi se pun in mixer impreuna cu zaharul pudra si cu piersicile, apoi se transforma totul in piure;
Se adauga ceaiul verde si inghetata de vanilie si se bate totul pana se face spuma;
Se pune in patru pahare si se orneaza cu frunze de roinita.
....................................

Cocktail proaspat de fructe
Tinand cont ca este vara si sezonul frctelor este in toi, ne este la indemana sa preparam un cocktail proaspat de fructe. Rezultatul acestei retete este o bautura racoritare aromata, naturala si care nu contine zahar.
Ingrediente :
2 cesti de suc de mere,1 linguri de suc de lamaie,1/2 lingurite de portocala sau lamaie rasa,2-3 bete de chimen,2 mere (rosii, dulci, taiate bucati si rase), 1 1/2 cesti de ananas stors,1 portocala(curatata si taiata bucati), 1/2 cesti de struguri curatati de samburi
Mod de preparare :
Intr-o oala mica, combinati sucul de mere, sucul de lamaie, lamaia sau portocala rasa si betele de chimen. Incalziti preparatul mestecand in el timp de 10 minute. Lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei si apoi adaugati merele rase, zeama de ananas, portacala sectionata si strugurii. Scoateti betele de chimen si amestecati temeinic. Se lasa 2 ore la frigider inainte de a se servi.
........................................


Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
    "Viata nu e posibila decat datorita deficientei memoriei si imaginatiei noastre.".. Cioran

    Cautare

    Aboneaza-te la insemnari


    Ultimele poze

    Blog Status

    Vizitatori:532.581
    Insemnari:673
    Comentarii:88
    powered by
    www.ABlog.ro
    Termeni si Conditii de Utilizare