Marti, Mai 1, 2007, 10:15 PM 

I Turn To Country
     media: 0.00 din 0 voturi

Marti, Mai 1, 2007, 10:10 PM 

Forever And For Always
     media: 0.00 din 0 voturi

Marti, Mai 1, 2007, 10:05 PM 

Carrie Underwood
     media: 0.00 din 0 voturi

Carrie Underwood feat. Rascal Flatts - Bless The Broken Road
Carrie Underwood - If You Don't Know Me By Now
Carrie Underwood - Don't Forget To Remember Me

Marti, Mai 1, 2007, 09:59 PM 

kenny rogers
     media: 0.00 din 0 voturi

Marti, Mai 1, 2007, 09:58 PM 

Five O' Clock Somewhere
     media: 0.00 din 0 voturi

Marti, Mai 1, 2007, 09:57 PM 

George Strait & Alan Jackson
     media: 0.00 din 0 voturi

Marti, Mai 1, 2007, 09:45 PM 

Everytime i think of you
     media: 0.00 din 0 voturi

Luni, Aprilie 30, 2007, 11:26 PM 

Falling in love
     media: 0.00 din 0 voturi

ANDREA BOCELLI. CAN'T HELP FALLING IN LOVE

Luni, Aprilie 30, 2007, 11:09 PM 

Ganduri
     media: 5.00 din 1 vot

o zi superba... natura m-a imbratisat cu aer, flori, culoare si lumina

Luni, Aprilie 30, 2007, 10:30 PM 

Le Nozze di Figaro
     media: 5.00 din 1 vot

aseara am participat la un eveniment deosebit
'Le Nozze Di Figaro'
Opera Nationala Bucuresti
Almaviva- Vicentiu Taranu,
Contesa- Elisabeta Marin,
Suzanna- Crina Zancu,
Figaro- Ion Dimieru,
Cherubino-Oana Andra,
Marcellina- Sidonia Nica,
Don Basilio- Lucian Corchis,
Don Bartolo- Marius Bolos,
Antonio- Paul Basacopol,
Barbarina- Mihaela Motoc,
Conducerea muzicala - Tiberiu Soare
......................................................
Bryn Terfel - Le Nozze di Figaro - non piu andrai
Le Nozze Di Figaro - "Ecco la marcia"

Miercuri, Aprilie 25, 2007, 12:03 AM 

O Mare e Tu - Andrea Bocelli & Dulce Pontes
     media: 0.00 din 0 voturi

O Mare e Tu - Andrea Bocelli & Dulce Pontes

Marti, Aprilie 24, 2007, 11:53 PM 

Dulce Pontes
     media: 0.00 din 0 voturi

dulce pontes-cancão do mar
Dulce Pontes - Povo Que Lavas No Rio

Marti, Aprilie 24, 2007, 11:10 PM 

marco borsato en andrea bocelli
     media: 5.00 din 1 vot

marco borsato en andrea bocelli

Marti, Aprilie 24, 2007, 11:09 PM 

Symphonica in Rosso - Marco Borsato - Binnen
     media: 0.00 din 0 voturi

Symphonica in Rosso - Marco Borsato - Binnen

Marti, Aprilie 24, 2007, 10:47 PM 

Marco Borsato ft Sita - Lopen op het water
     media: 0.00 din 0 voturi

Marco Borsato ft Sita - Lopen op het water

Marti, Aprilie 24, 2007, 10:37 PM 

Dire Straits - So far away
     media: 0.00 din 0 voturi

Dire Straits - So far away

Marti, Aprilie 24, 2007, 10:35 PM 

Brothers in Arms - Dire Straits
     media: 0.00 din 0 voturi

Brothers in Arms - Dire Straits

Marti, Aprilie 24, 2007, 10:34 PM 

Dire Straits Romeo and Juliet
     media: 0.00 din 0 voturi

Dire Straits Romeo and Juliet

Marti, Aprilie 24, 2007, 10:32 PM 

Gregorian - Bridge over Troubled Water (LIVE IN TV)
     media: 0.00 din 0 voturi

Gregorian - Bridge over Troubled Water (LIVE IN TV)

Marti, Aprilie 24, 2007, 10:27 PM 

Gregorian - Nothing else matters
     media: 0.00 din 0 voturi

Gregorian - Nothing else matters

Marti, Aprilie 24, 2007, 10:24 PM 

Jokeren - Godt Taget
     media: 0.00 din 0 voturi

Jokeren - Godt Taget

Duminica, Aprilie 22, 2007, 11:43 AM 

Lucie Silvas - Last Year
     media: 0.00 din 0 voturi

Seasons change
......................
Today the wine is not sweet enough
.............................
You don't give me the words I want to hear
.............................
Chase the moon across my sky
...................................
The stars ain't shining bright enough
.........................................
You don't give me the words I want to hear
..........................................
Just come here and we'll talk all about it
.............................................
Give me the words I want to hear
............................................
Like you did last year

Duminica, Aprilie 22, 2007, 11:35 AM 

Lucie Silvas - What You're Made Of
     media: 0.00 din 0 voturi

Duminica, Aprilie 22, 2007, 11:20 AM 

Atlantic Starr - Always
     media: 0.00 din 0 voturi

Atlantic Starr - Always

Vineri, Aprilie 20, 2007, 04:43 PM 

Mancarea Ucigasa
     media: 5.00 din 5 voturi

Aflatoxina
Un studiu despre securitatea alimentara, dat publicitatii in Franta, spune ca jumatate din produsele alimentare din Romania sunt infectate cu substante cancerigene de tip "aflatoxina" * Aceasta nu poate fi distrusa prin fierbere sau prin metabolism * Fenomenul infectarii alimentelor cu aflatoxine in tarile din sud-estul Europei este cunoscut de specialistii occidentali de peste 15 ani si este denumit "sindromul balcanic" * Aportul de E-uri poate face ca un salam sa contina doar 5% carne * A aparut si siropul mutant

In anul 2004, in Romania exploda un scandal legat de importarea unui lot de boia de ardei (paprika) din Ungaria, infectat cu aflatoxina. Produsul a fost retras imediat de pe piata, dar nimeni nu a fost sanctionat. Aflatoxina este o substanta cancerigena produsa de ciuperci microscopice care infecteaza alimentele depozitate in conditii precare. Cel mai des este intalnita in cafea, arahide, porumb, alune si condimente. Microorganismele mai sus mentionate produc mai multe tipuri de toxine, din care cele mai periculoase sunt aflatoxinele, acestea fiind la randul lor de mai multe tipuri. Scandalul parea sa se fi ivit din neant, pana la acea data in Romania nu se auzise nimic despre ciupercile cu pricina. Despre ce e vorba?

Povestea a inceput in 1960, cand in Anglia au murit in cateva luni 2000 de curcani. Fermierii au intrat in panica si au cerut biologilor sa afle care e cauza dezastrului. Din aproape in aproape s-a ajuns la concluzia ca toate pasarile fusesera hranite cu turte de arahide provenite de la un singur depozit si ca toate murisera din cauza ca li s-au blocat rinichii. Dupa un timp a fost gasit vinovatul: o ciuperca microscopica. Aceasta se dezvolta in mediile umede si inchise si secreta o substanta toxica pentru organism. Mai mult, toxina nu poate fi distrusa prin fierbere sau prin metabolism. Astfel, un animal care a mancat porumb infectat transmite toxina mai departe la omul care consuma carnea animalului sacrificat. Occidentalii au luat imediat masuri, in sensul ca au dezvoltat o adevarata industrie a depozitarii, diferita pentru fiecare produs in parte. Un astfel de sistem de protectie in alimentatia publica, numit HCCP - de exemplu - a fost preluat de la specialistii NASA, care il inventasera pentru securitatea cosmonautilor. Concomitent au adoptat o serie de masuri legislative care sa protejeze piata alimentara de produsele infectate cu toxina ucigasa. Fenomenul este in continuare studiat de specialistii occidentali, majoritatea tarilor lumii fiind monitorizate din acest punct de vedere, acest lucru producand efecte economice pentru cei ce incalca legislatia securitatii alimentare.

Jumatate din hrana zilnica e contaminata
Un studiu numit "Siguranta alimentara", publicat in anul 2002 in colectia franceza "Stiinte si tehnici alimentare", arata ca Romania se afla printre tarile infectate cu microtoxine. Din produsele autohtone analizate de francezi, jumatate musteau de asemenea substante ucigase. Capitolul "Romania" din acest document e intitulata "Studiile Dutton - 1996" (adica studiile au fost facute inca de la acea vreme), iar oamenii de stiinta occidentali situeaza tara noastra in zona afectata de ceea ce ei au numit, cu 15 ani in urma, "sindromul balcanic". Inca de atunci se stia ca populatiile Romaniei, Bulgariei si tarile fostului spatiu iugoslav consuma cereale puternic infectate cu ciuperci producatoare de micotoxine, de tip "aflatoxina", in special cele care ataca rinichii. De ce? In timp ce tarile dezvoltate si-au creat tehnologii avansate pentru depozitarea alimentelor, tocmai pentru a preveni imbolnavirea populatiei cu micotoxine, tarile sarace, printre care si Romania, nu au investit nimic in acest domeniu. Daca intr-un siloz pentru cereale din Olanda, de exemplu, chiar si aerul este filtrat pentru a evita orice infectare a produsului alimentar, in tarile mai inapoiate, cum ar fi cele din America Latina si Europa de Est, principala problema a depozitarii sunt soarecii si sobolanii - restul fiind considerat nesemnificativ - pentru ca nu omul era scopul in sine, ci productia. Revenind pe plaiuri mioritice, la noi nu s-au facut asemenea studii si nu s-a scos un cuvintel despre legatura dintre alimentele de pe piata romaneasca si aflatoxine. Singurele date despre noi insine ne pot da occidentalii, care spun ca cel putin jumatate din hrana pe care o punem zilnic pe masa contine substante cancerigene de tip aflatoxina.

Cei mai afectati sunt batranii, copiii si gravidele
Limitele de la care micotoxinele devin periculoase sunt de ordinul microgramelor sau nanogramelor pe kilogram corp pe zi (miime de gram sau milionime de gram - n.r.), in functie de tipul toxinei. Daca organismul uman primeste mai mult decat atat, ceea ce la noi se intampla zilnic, micotoxinele ataca materialul genetic, facand posibila aparitia cancerului, in special la ficat. De asemenea poate determina aparitia malformatiilor la nou-nascuti. Cei mai afectati sunt batranii, copiii, femeile insarcinate si persoanele bolnave. Comisia Nationala pentru Securitate Biologica stie foarte bine despre acest fenomen, dar deocamdata nu a putut face altceva decat sa puna in acord legislatia romaneasca cu cea europeana. Restul va de
pinde de banii investiti in infrastructura agricola. Si, din pacate problemele legate de calitatea alimentelor nu se opresc aici.

Mortii nu mai putrezesc
In urma cu trei ani angajatii Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane au adus la cunostinta conducerii institutiei ca se confrunta din ce in ce mai des cu niste cazuri ciudate de mumificare a cadavrelor. Din lipsa de spatiu, in cimitirele bucurestene se practica deshumarea la sapte ani a osemintelor pentru a fi reinhumate la picoarele mormantului, pentru a face astfel loc unui alt decedat al familiei. Suprinzator, cadavrele, sau parti ale acestora, nu mai putrezesc. Ce sa fie, ce sa fie? Raspunsul l-a dat Gheorghe Mencinicopschi, directorul general al Institutului de Cercetari Alimentare: "Povestea are o cuprindere mai larga. Specialistii europeni in alimentatie au fost sesizati in anii '90 de faptul ca mortii nu mai putrezesc si, in urma unor studii, s-a demonstrat ca acest lucru se datoreaza consumului de conservanti sintetici, adica E-uri. Aceasta este explicatia si la noi.

"Altfel spus, romanii mananca in fiecare zi alimente care contin aditivi si conservanti alimentari. n ciuda faptului ca specialistii avertizeaza asupra consumului de E-uri, nimeni nu se poate feri de alimente "imbogatite" cu aditivi.

Un salam poate avea si 5% carne
"Este bine sa ne ferim de toate E-urile, dar mai ales de conservantii sintetici, de colorantii sintetici si de aditivii care accentueaza gustul. Din pacate insa, nu prea mai exista alimente care sa nu contina asemenea substante. Este o necesitate a industriei alimentare moderne. Fara conservanti nu putem avea mancare in magazine, dar, pe de alta parte, aceste E-uri sunt daunatoare sanatatii. Este un cerc vicios. Produsele mai ieftine au intotdeauna mai multe E-uri, asa ca aceia care tin la sanatatea lor ar trebui sa manance mai putin, dar mai bun. Ceea ce in Romania este putin posibil. Mai mult, din punct de vedere legal controlul aditivilor este problematic. Daca o firma de mezeluri decide ca reteta produsului trebuie sa contina multi aditivi, noi nu putem interveni. Astfel ca nu trebuie sa mire pe nimeni daca intr-un salam nu exista decat cinci la suta carne, este dreptul producatorului sa scoata pe piata reteta pe care o doreste, adica mai ieftina si mai proasta, cu singura obligatie sa specifice continutul pe eticheta. In ceea ce priveste sindromul balcanic, noi stiam de aceste lucruri doar din cercetarile facute in Occident. Aflatoxina ataca in special ficatul si rinichii", ne-a declarat Gheorghe Mencinicopschi. De cele mai multe ori nici macar aceasta cerinta de etichetare nu este respectata la noi.

In Romania se utilizeaza peste 200 de aditivi alimentari
In paranteza spus, in Romania, este permisa utilizarea a peste 200 de aditivi alimentari. Printre cele mai periculoase E-uri sunt cele care dau gust, mai ales o puternica aroma de carne (E 621, E 634, E 635), cele folosite in produsele proaspete, chiar si in paine, pentru a le conserva (E 210), coloranti folositi mai ales la bauturile nealcoolice si la sosuri (E 102 - galben, E 129 - rosu).In Europa, doi aditivi coloranti au fost interzisi (E 231 si E 232), fiind catalogati ca pesticide, dar in tara noastra continua sa fie utilizati. Riscurile consumului de aditivi alimentari sunt multiple pentru sanatate, dar efectele nu apar imediat. Atunci cand o persoana prezinta stari de oboseala, lipsa de concentrare, ameteli, dureri de cap sau balonari se poate gandi, fara sa greseasca, ca este urmarea consumului de aditivi.

Atentie la B.T.
In anul 2003 Comisia Nationala pentru Securitate Biologica a descoperit intr-un magazin din Bucuresti un sirop obtinut din porumb modificat genetic, pentru indulcirea produselor de patiserie, produs importat in mod ilegal. Este primul caz de acest gen constatat in tara noastra. Sigur, avertizarea ca siropul contine porumb "mutant" era trecuta doar pe eticheta distribuitorului francez. Importatorul roman lipise peste ea o eticheta in limba autohtona, unde evita sa treaca acest amanunt foarte important, desi legea il obliga explicit la acest lucru. Mai mult, nimeni nu are voie sa importe asemenea produse decat cu acordul Comisiei Nationale pentru Securitate Biologica (CNSB), lucru pe care importatorii nu l-au facut.

Concret, produsul alimentar avea culoarea maronie si era imbuteliat in recipiente din plastic de 700 de mililitri. Pe eticheta principala scria ca este un sirop pentru clatite, produs in Statele Unite si adus in Europa de un distribuitor francez. Pe spate, o hartie alba anunta cumparatorul, in limba romana, ca lichidul maroniu contine sirop de porumb, apa, arome, conservant, colorant, caramel si acid citric. Daca se desprindea aceasta hartie, aparea eticheta originala de pe spatele recipientului, pe care scrie, in limba franceza, cam acelasi lucru, cu o deosebire: dupa "sirop de porumb", francezii au deschis o paranteza in care au adaugat o fraza: siropul este obtinut din "porumb modificat genetic". Amanuntul este foarte important in comertul cu produse alimentare. Siropul a fost retras de pe piata dupa constatarea facuta de CNSB, dar, in mod straniu, nimeni nu a fost sanctionat.

Porumbul modificat genetic, pe numele sau prescurtat "B.T.",
face parte din categoria "organismelor transgenice de generatia I", adica nu mai este porumb, ci o specie obtinuta din combinarea genelor plantei cu un microorganism, Bacillus Thuringiensis. E un fel de bacterie mare, cu frunze, care face popcorn.Pentru respectarea termenilor stiintifici, trebuie spus ca organismele transgenice sunt mai mult decat mutantii. Acestia din urma sunt specii naturale asupra carora s-a intervenit genetic pentru sporirea, intarirea anumitor calitati naturale. Adica nu se iese din cadrul natural al speciei.Organismele transgenice, in schimb, sunt "mutanti la patrat", adica niste combinatii genetice intre diferite specii in urma carora apar specii absolut noi, pe cale artificiala.Cum s-a ajuns aici? Inca din anii '70, specialistii in domeniul alimentatiei au ajuns la concluzia ca terenurile agricole existente nu vor putea face fata ritmului de crestere demografica si ca omenirea se afla in fata unei catastrofe prin infometare. S-au cautat imediat solutii care mai de care mai ciudate. Una dintre ele s-a aratat a fi rentabila: alimentele obtinute prin combinatii intre genele mai multor specii aflate pe niveluri diferite ale evolutiei.Cele mai mari investitii in cercetarea acestui domeniu au fost facute in Statele Unite ale Americii. Aceste firme au studiat posibilitatea obtinerii unor culturi modificate genetic care sa scada costurile de productie. Asa a aparut prima generatie de organisme modificate genetic.

Orezul cu gene de porc si rosia pe jumatate peste
S-a studiat, de exemplu, o combinatie de cartof cu gena de bacterie. Acest produs are forma si gust de cartof si, in plus, este rezistent la boli si la daunatori, adica nu mai are nevoie de ierbicide si insecticide, eliminand multe cheltuieli de productie. Tot prin combinare genetica a fost obtinut un tip de soia care rezista la ierbicidul universal anticlorofila. Acest ierbicid ucide orice planta, mai putin soia transgenica. Porumbul "B.T.", alt transgenic, este rezistent la viermele de porumb. Culturile acestei specii artificiale nu mai au nevoie de tratamente speciale impotriva daunatorului. Cel mai recent si spectaculos produs al acestei generatii OMG sunt rosiile transgenice pentru zonele foarte reci, care au fost combinate cu gene ale unui peste. Aceasta rosie nu are nici un fel de probleme cu frigul, creste in camp deschis, in conditiile unei veri de scurta durata si da o recolta foarte bogata.Exista insa si OMG din generatia a II-a, deocamdata in faza de studii teoretice, care vor intra pe piata peste cativa ani. Un exemplu: orezul modificat genetic din generatia a II-a va avea componentele nutritive de cereala, dar si pe cele de carne. Produsul e gandit pentru tarile slab dezvoltate, unde populatia se hraneste aproape exclusiv cu orez, lucru care duce la subnutritie. Aceste populatii vor continua sa manance numai orez, dar nu unul oarecare, ci super-orezul care are si proteine de carne. Spus plastic, pilaful va fi recoltat de pe camp cu carne cu tot.Mai exista o ramura a ingineriei genetice care se ocupa de animalele transgenice. Aceste organisme modificate genetic nu vor aparea pe piata prea curand. Aici lucrurile sunt mai complicate, in sensul ca s-au obtinut porci transgenici care sa nu aiba grasime, sau lapte de vaca cu insulina, pentru bolnavii diabetici, dar genetica animala e mult mai complexa decat cea vegetala, iar specialistii se tem inca sa lanseze pe piata asemenea produse.Sunt periculoase alimentele modificate genetic? Unii specialisti spun ca da. Primul produs obtinut prin aceasta tehnica si destinat vanzarii, de exemplu, a fost o versiune modificata genetic a unui hormon - BST somatotropina - care stimuleaza productia de lapte la vaci. Conform Raportului Uniunii Europene, administrarea de BST stimuleaza producerea unui hormon care atunci cand este secretat in cantitati mari in lapte stimuleaza dezvoltarea maligna a celulelor canceroase. Folosirea acestui hormon a fost asociata si cu o crestere relativa a aparitiei cancerului la san si prostata la consumatorii umani.

Catastrofa agriculturii romanesti dupa 2007
Una peste alta, anomaliile de pe piata alimentara romaneasca risca sa devina o catastrofa a agriculturii romanesti, dupa 2007. "In urmatorii ani vom asista la un adevarat razboi intre produsele noastre si cele occidentale si suntem total nepregatiti pentru aceasta lupta. Romania a gresit inca din 1990, cand s-a impartit bugetul de subventie la 4 milioane de agricultori, indiferent cine au fost. Sumele s-au risipit pe mici parcele care nu au produs decat pentru autoconsum. Daca banii ar fi fost canalizati catre retehnologizare am fi avut acum 1,5 milioane de agricultori pregatiti tehnologic sa se bata cu cei din Uniunea Europeana. Am pierdut bani si timp pretios si nu stiu cum vom recupera decalajul. Teoretic, in 2007 putem exporta in Europa jumatate din productia agricola, daca aceasta se va ridica la standardele de calitate. Dar nu se ridica... Pe de alta parte, neseriozitatea actualilor producatori ne va costa foarte scump de la 1 ianuarie 2007. Occidentali abia asteapta sa gaseasca produse alimentare sub standardele uniunii pentru a interzice produsele autohtone. Sa dau un exemplu. Daca intr-un sat din Teleorman se va gasi lapte infectat cu aflatoxine, productia de lapte va fi sistata in tot judetul cu pricina. Puteti ghici care produse ii vor lua locul..." ne-a spus Adrian Dobrescu, director al Oficiului de Consultanta Agricola Bucuresti.
articol: I. GOLEA
...............................................................................................

Cele mai toxice alimente
Alimentele cu cele mai multe toxine, care trebuie evitate la consum, sunt margarina vegetala,guma de mestecat, uleiul de mustar, mezelurile, bauturile racoritoare si dulceturile.

Boala mileniului III
Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea in randul populatiei globului, cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale, se afla pe locul al treilea, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie. Consumul indelungat de produse alimentare aditivate sintetic provoaca distrugerea sistemului imunitar, care ajunge sa produca anticorpi peste masura, folosindu-i impotriva propriului organism, precum si o serie de tumori maligne si benigne.

Plasticul Margot
Un exemplu de aliment ce ar trebui evitat este margarina. Produsul a aparut in al doilea razboi mondial, in urma rationalizarii untului. Cercetatorii americani au descoperit, accidental, ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului, folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb. Acesta este asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat dupa numele sotiei (Margot) a unuia dintre savanti. Pana astazi, margarina a fost imbogatita cu tot soiul de coloranti, aromatizanti si vitamine sintetice, devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodata. Grasimile sintetice nu pot fi arse de organism, iar ele se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizandu- l prin depozitarea in tesuturi. Rezulatele pentru inima, creier si circulatia sangvina sunt dezastruoase.

Supele concentrate contin in exces glutamat de sodiu, E 621, considerat de specialisti ca una dintre cele mai cancerigene substante. Concentratul se obtine prin deshidratarea supelor si a ciorbelor, preparate normal, dar in cantitati industriale. Rezulta un praf, care este ulterior amestecat cu chimicale (coloranti, aromatizanti, conservanti si glutamat de sodiu), dupa care se ambaleaza in vid sau sub forma de cubulete. Poate v-ati intrebat cum pot doua fire de morcov si doua de patrunjel dintr-un plic sa dea acel gust. Nu pot! Peste 90% din plic este monoglutamat de sodiu, substanta care supraexcita papilele gustative. Glutamatul ucide celulele nervoase Glutamatul se vinde producatorilor sub forma de cristale albe, fara gust, si se combina intotdeauna cu alti aditivi chimici, aromatizanti. El se foloseste si pentru conservarea laptelui, branzeturilor, mezelurilor si ciupercilor. Organizatiile de profil din UE duc o intensa campanie de interzicere a glutamatului de sodiu. Ministerul Alimentatiei din SUA i-a informat public pe oameni ca glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc Alzheimer si Parkinson.

Otravuri pentru copii
Fabricantii de guma de mestecat, destinata in special copiilor, folosesc nu mai putin de sapte-opt tipuri de substante chimice, multe fiind pe lista celor suspecte sau nocive. Cine mesteca regulat guma se expune colesterolului (E320), unor boli ale aparatului bucal (E330, acid citric) si cancerului (950 si E951). Si bauturile racoritoare mustesc de aditivi nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric (E330) sau sarea de lamaie. Bauturile cu aroma de citrice sunt dintre cele mai daunatoare. Colorantii folositi, E102 si E110, sunt foarte periculosi. Nici mare parte din gemuri sau alte dulciuri nu sunt ceea ce par a fi, chiar daca unii le aplica eticheta "produs natural". Minciuna poate fi dovedita chiar de eticheta unde, la ingrediente, apare mentionat acidul citric, nelipsit din borcanele de gem. La fel de periculoase sunt bomboanele intens colorate si, in general, tot ce contine coloranti.

Chiar si zaharul obtinut din sfecla sau trestie este controversat. El lezeaza organele digestive, pe care le obliga sa prelucreze o cantitate de energie ce nu o pot suporta. Producatorii au inventat si substituienti ai zaharului, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E950 si E951), care provoaca peste 70 de tipuri de boli mortale.
.........................................................................................

Dintre E-urile periculoase sunt:
E-102, numit tartrazina, care este un colorant galben, artificial, care provoaca alergii si este periculos. Se gaseste intr-o gama larga de alimente, de la produse de patiserie pana la bauturi racoritoare si spirtoase. E-120, numit acidul carminic, colorant rosu, natural, de origine animala (se obtine dintr-o specie de insecta), periculos. Se gaseste mai ales in bauturile spirtoase. E-123, numit amarant, colorant rosu artificial, este foarte cancerigen. Se gaseste in bauturi spirtoase. In SUA a fost interzis. E-124 este un colorant artificial, rosu ponceu, periculos, poate provoca alergii. Se foloseste in bauturi. E-131 este un colorant artificial, albastru, foarte cancerigen. Se foloseste in bauturi spirtoase si prajituri.E-142, colorant artificial de culoare verde, foarte cancerigen. Se foloseste in bauturi. E-153 este carbunele vegetal, poate provoca tulburari gastrice. E-210, E-211, E-212, E-213, E-214, E215, E-216, E-217 sunt conservanti cancerigeni. Se gasesc intr-o gama extrem de larga de alimente, de la conserve, muraturi, dulceturi, pana la biscuiti. E-220, E-222, E-223, E-224, E-226 sunt conservanti artificiali periculosi. Se gasesc in toate produsele, in vinurile albe si chiar in fructele uscate. E-230 este un conservant artificial. Cu acesta sunt tratate fructele si recent a fost trecut in UE de la aditivi la pesticide si interzis.


.............................................................................

Agronomii spun:
Agronomii spun că un fruct sau o legumă naturală nu trebuie să arate perfect, fără nicio bătătură şi cu o formă ideală. Acestea sunt semne ale tratamentelor chimice. Dacă gustul nu este cel cunoscut, dacă leguma nu are gust sau este amăruie - aveţi un alt semn al toxicităţii. Când roşiile frumoase şi scumpe sunt apoase sau aţoase şi n-au niciun gust vă puteţi duce cu ele la Protecţia Consumatorului.
Cum să vă feriţi de toxinele din legume*
Lăsaţi întotdeauna legumele să stea în apă curată cu puţin oţet, 30 de minute înainte să le gătiţi. Spălarea cu apă nu înlătură azotaţii de pe coajă*
Legumele şi fructele crescute natural trebuie să aibă gustul cunoscut. Dacă nu, probabil au fost tratate chimic şi nu este indicat să le mâncaţi

poluarea circula peste tot ... apa, aer, pamant ... deci singura noastra sansa este speranta

Vineri, Aprilie 20, 2007, 11:23 AM 

Rapsodii de vara
     media: 4.00 din 2 voturi

Intotdeauna mi-au placut poeziile lui Toparceanu

Cine-ar putea să spună
Câţi secoli au trecut
De-o lună,
De când nu te-am văzut?...
Salcâmii plini de floare
Se uită lung spre sat,
Şi-n soare
Frunzişul legănat
Le-atârnă ca o barbă...
Acolo mi-am găsit
În iarbă
Refugiul favorit.
Acolo, ca-ntr-un templu,
De-atâtea dimineţi
Contemplu
O tufă de scaieţi.
Pe când departe-n zare,
Mirat ca un copil,
Răsare
Un astru inutil...
Iubito, fără tine
Începe-o nouă zi...
Dar cine
Le poate socoti?
Că zilele-n restrişte
Se-nalţă şi apun
Ca nişte
Baloane de săpun...
Cu mâinile sub tâmplă
Cum stau aşa culcat,
Se-ntâmplă
Un fenomen ciudat:
Privirea mea distrată
Prin negre rămurişti
Mi-arată
Doi ochi adânci şi trişti
Şi-n orice strop de rouă
Văd două braţe, mici
Ca două
Picioare de furnici.
Dar dacă o lăcustă,
Din verdele talaz,
Robustă
Îmi sare pe obraz, -
Din ochii mei dispare
Mirajul interpus,
Pe care
L-am zugrăvit mai sus,
Şi-n ochii mei deodată,
Ca-n alte dimineţi,
S-arată
O tufă de scaieţi...
Acum natura-ncepe
Cu tainicul ei glas
Din stepe
Să cânte-ncet pe nas.
Prin ierburile crude,
Sub cerul fără fund,
S-aude
Un bâzâit profund
Şi până la amiază
Pământul încropit
Vibrează
Adânc şi liniştit.
Sunt gâze şi gângănii
Ce sar şi fac mereu
Mătănii
Când trec prin dreptul meu,
Şi-mpreunându-şi zborul,
În ierburi îşi ascund
Amorul
Multiplu şi fecund.
Şi-n vremea asta, oare,
Când eu visez mereu
La soare –
Ce face dorul meu?
Iubirea mea nebună,
De-abia trezită-n zori,
Adună
Mănunchiuri mari de flori.
Se-ntreabă - ce să facă?
Şi făr-a pregeta,
Ea pleacă
Întins, la casa ta.
Şi nici nu bagi de seamă
Cum pasu-i furişat
Cu teamă
S-apropie de pat,
Ci doar treasari deodată
Şi parcă-ţi pare rău.
Mirată,
Te uiţi în jurul tău...
Iar ea-ntr-un suflet vine
Cu părul desfăcut
La mine,
Să-mi spuie ce-a făcut...
Aşa, spre zarea largă,
Pe zi de-atâtea ori
Aleargă
Pe drumuri lungi de flori.
Târziu, când peste lanuri
Coboară spre câmpii
Noianuri
De umbre argintii;
Când luminosul crainic,
Luceafărul stingher
Şi tainic
S-aprinde iar pe cer
Şi cu lumina nouă
Sclipeşte ca un strop
Pe vârful unui plop,
Iubirea mea fugară
De-abia s-a liniştit,
Şi-afară,
Ca un copul trudit,
Pe-un maldăr de sulfine,
Cu cel din urmă gând
La tine,
Adoarme suspinând.

Duminica, Aprilie 15, 2007, 06:56 PM 

Dulcea pasare a tineretii
     media: 0.00 din 0 voturi

piesa am vazut-o aseara, tot la National...intamplarea a facut sa dispun de o invitatie pentru doua persoane..am fost cu o buna amica pe care n-o vazusem de ceva vreme...m-am bucurat tare mult ca i-a placut spectacolul…pentru mine impresionante au fost decorul si atmosfera specifica... Tennessee Williams are un stil aparte, inconfundabil , romantic si in acelasi timp izbitor de dur si realist..o drama pusa in scena cu talent.. am revazut-o pe Adela Marculescu.. este incredibil cum trec anii.....joaca la fel de bine si este la fel de placuta.....am revazut-o si pe Sanda Toma(o revad la al patrulea spectacol…cata vigoare)...Ilinca Goia a avut un rol destul de mic dar a jucat bine...tanarul actor Ionut Adascalitei a interpretat rolul lui Chance Wayne, un rol greu, dificil dar pe care il merita...candva vazusem filmul cu acelasi titlu ...Tennessee Williams-Richard Brooks-Paul Newman.....am incercat sa fac o paralela intre film si piesa de teatru..sunt mici diferente de scenariu, evident...piesa este o reusita si sunt convinsa ca s-a lucrat mult la ea..nu este usor sa concurezi cu un film de prestigiu care l-a avut in prim plan pe Paul Newman
.......................................................................................
DULCEA PASĂRE A TINEREŢII
de Tennessee Williams
Regia
TUDOR MĂRĂSCU
Scenografia
IOANA CANTUNIARI–MARCU


Distribuţia:

Alexandra Del Lago ADELA MĂRCULESCU
Boss Finley DAMIAN CRÂŞMARU
Chance Wayne IONUŢ ADĂSCĂLIŢEI
Tom Finley MARIUS RIZEA
Mătuşa Nonnie SANDA TOMA
Heavenly ILINCA GOIA
Miss Lucy VIVIAN ALIVIZACHE
George Scudder ARMAND CALOTĂ
Stuff RĂZVAN OPREA
Bud TOMI CRISTIN
Scotty CRISTIAN CREŢU
Hatcher MARCELO COBZARIU
Instigatorul MIHAI NICULESCU
Violet ERIKA BĂIEŞU
Edna ADRIANA GULUŢANU
Fly DAN URSU
La pian: PETRICĂ ANDREI

Vineri, Aprilie 13, 2007, 01:13 PM 

Cafe at Night
     media: 0.00 din 0 voturi

Cafe at Night

Vincent van Gogh

Vineri, Aprilie 13, 2007, 01:03 PM 

Babel
     media: 3.00 din 2 voturi

Vineri, Aprilie 13, 2007, 12:59 PM 

Campo
     media: 3.00 din 2 voturi

Joi, Aprilie 12, 2007, 11:56 PM 

Egoistul
     media: 0.00 din 0 voturi

o piesa de teatru deosebit de relaxanta.....un tablou de familie, universal valabil, prezentat subtil intr-o forma umoristica...o piesa care m-a impresionat nu neaparat prin subiectul abordat ,ci mai ales prin jocul artistilor..o trupa de nota 20...spectacolul acesta are mare succes datorita regizorului si trupei de actori

EGOISTUL
de Jean Anouilh

Traducerea şi versiunea scenică: Radu Beligan şi Liviu Dorneanu
Regia: Radu Beligan
Scenografia : Viorica Petrovici şi Casa Vili

Leon Saint-Pe RADU BELIGAN
Ardele CARMEN STĂNESCU
Gaston DAMIAN CRÂŞMARU
Doctorul MIHAI FOTINO /
MARIN MORARU
Dna Boudard SANDA TOMA
Bernard MIHAI NICULESCU
Lucie LAMIA BELIGAN
Josephine ILEANA OLTEANU
Marie-Christine CESONIA POSTELNICU
Arthur SILVIU BIRIŞ

Marti, Aprilie 10, 2007, 11:29 AM 

Horoscop... ireverentios
     media: 0.00 din 0 voturi

http://www.idieta.ro/articol/3822_horoscop_ireverentios.html
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioara
Balanta
Scorpion
Sagetator
Capricorn
Varsator
Pesti

Luni, Aprilie 9, 2007, 10:40 PM 

In Your Eyes
     media: 0.00 din 0 voturi

Peter Gabriel & Youssou N'Dour In Your Eyes

peter gabriel - blood of eden

peter gabriel - Shaking the Tree

Luni, Aprilie 9, 2007, 10:27 PM 

Chris Rea
     media: 0.00 din 0 voturi

Chris Rea - Soft Top, Hard Shoulder

Chris Rea : On The Beach

Chris Rea - Nothing to fear

Chris Rea - I Can Hear Your Heartbeat

Chris Rea-Julia

Duminica, Aprilie 8, 2007, 11:57 PM 

Azi
     media: 0.00 din 0 voturi

azi am incercat sa aflu ce am facut bine si ce am facut rau.. am tot incercat sa inteleg de ce repet aceeleasi greseli, mai ales ca nu o fac din prostie.....de ce oare nu ma invatz minte si nu reduc din aceasta credibilitate bolnavicioasa care uneori imi abunda?...totul mi se trage de la 'speranta care nu moare ultima' .. de la aceasta credibilitate atat de nociva cand nu sti sa-i pui stop...mai cred inca in basme cu zane, feti frumosi si oameni buni..mai cred in existenta oamenilor puternici care lupta contra valului si ignora aparentele..ce copil naiv am rams...de fapt mai toti isi tzes in jur o aura pe care sa o propulseze drept imagine...si isi iubesc imaginea punand-o mai presus de toate..undeva in sufletul meu exista inca o lume ireala, din pacate..tot azi am incheiat un vechi capitol si tare-as vrea sa-l uit dar stiu ca nu va fi posibil...e tare grea povara, dar este mai usor de suportat decat trairea in minciuna..am plans, am strans din pumni si mi-am jurat ca nu voi mai ajunge in aceeasi stare de va depinde doar de mine..cat de marunti sunt oamenii..ii vezi rosind, ii vezi cum se ascund dupa cuvinte, ii vezi cum una spun si alta fac, ii vezi cum iti zambesc in fatza si pe ascuns te-mproasca cu venin, cum te ranesc voit cand nu te-astepti si fug...astazi am inteles c-as prefera o viatza ceva mai izolata decat iesiri in lumea plina de minciuni..m-am saturat de poleiala

Sambata, Aprilie 7, 2007, 11:53 PM 

Ganduri
     media: 0.00 din 0 voturi

Iarta-ma Surami

Sambata, Aprilie 7, 2007, 11:42 PM 

Ganduri
     media: 5.00 din 2 voturi

mi-am dorit un singur lucru..sa fiu acceptata pentru ceea ce sunt nu pentru ceea ce par...mi s-a parut ca cer atata de putzin..de fapt le cer prea mult celor ce tizn la aparente...cu totii isi iubesc prea mult imaginea ... mai bine lasa...m-opresc aici si nu voi incerca din nou...imi vad iarasi de drum ...la fel ca ieri, la fel ca azi, la fel ca cine stie cand

Sambata, Aprilie 7, 2007, 11:22 PM 

Ganduri
     media: 0.00 din 0 voturi

iar am gresit, iar am primit o lectie..nu pot decat sa-mi cer iertare, mie, ca nu m-am ascultat ..nu mi-am tinut cuvantul dat si am fost iarasi slaba ...desi stiam ce se va intampla ..am tot sperat ca oamenii pot fi si altfel ..dar ..nu mai este nici un dar..de fapt sper ca sa fie doar sfarsit... s-a dus si ultima farama

Sambata, Aprilie 7, 2007, 10:22 PM 

Margarete
     media: 3.50 din 2 voturi

Sambata, Aprilie 7, 2007, 10:16 PM 

Somewhere Over the Rainbow
     media: 5.00 din 2 voturi

Katharine McPhee - Somewhere Over the Rainbow

Sambata, Aprilie 7, 2007, 10:03 PM 

Love Story
     media: 5.00 din 1 vot

http://www.youtube.com/watch?v=7VzVAcjRKvE












Katherine McPhee-My Destiny

Sambata, Aprilie 7, 2007, 06:39 PM 

Paste fericit
     media: 0.00 din 0 voturi

Marti, Aprilie 3, 2007, 12:49 AM 

Wish I Could Fly
     media: 5.00 din 1 vot

Wish I Could Fly - Roxette

Marti, Aprilie 3, 2007, 12:42 AM 

Terri Clark
     media: 0.00 din 0 voturi

http://www.videocure.com/music-videos/t/c7d62d7a026a5c17e1d148bd1d8e6db9.html

Marti, Aprilie 3, 2007, 12:40 AM 

Little Bit Of Life
     media: 0.00 din 0 voturi

Little Bit Of Life - Craig Morgan
lovely

Marti, Aprilie 3, 2007, 12:38 AM 

That's What I Love About Sunda
     media: 0.00 din 0 voturi

That's What I Love About Sunda - Craig Morgan

Marti, Aprilie 3, 2007, 12:35 AM 

Every Friday Afternoon
     media: 0.00 din 0 voturi

Every Friday Afternoon - Craig Morgan

Marti, Aprilie 3, 2007, 12:30 AM 

Ganduri
     media: 0.00 din 0 voturi

Baby, I got you!
Baby, I got you!


"Viata nu e posibila decat datorita deficientei memoriei si imaginatiei noastre.".. Cioran

Cautare

Aboneaza-te la insemnari


Ultimele poze

Blog Status

Vizitatori:538.431
Insemnari:673
Comentarii:88
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare